معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: کود مرغی نسبت به کود دامی از ازت بیشتری برخوردار است.
“محمودرضا خلیلی”، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: اصلیترین محاسن کود مرغی نسبت به کود دامی برخورداری از ازت و پتاسیم بالاتری است که منجر به تغذیه بهتر درخت از خاک میشود.
وی افزود: ازت موجود در کود مرغی بسیار سریعتر از ازت موجود در سایر منابع کودهای دامی مثل گاوی، اسبی و گوسفندی مورد استفاده گیاه قرار میگیرد و این امر به لحاظ غنی بودن کود مرغی از اسید اوریک است.
وی بیان کرد: تغذیه درخت از طریق کود دامی به صورت تدریجی انجام میشود اما، در کود مرغی به دلیل برخورداری از عناصر غذایی دیگری نسبت به کود دامی سریعتر جذب شده و در رشد رویشی و میزان تولید و عملکرد گیاه موثرتر است.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه اضافه کرد: کودها حاوی مقادیر مختلف عناصر غذایی پرنیاز مانند ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گوگرد و … هستند که بخشی از نیاز درختان را به اینگونه عناصر از طریق جذب در خاک برطرف میکنند.
به گفته وی، کود مرغی در بین منابع کودهای حیوانی جزو با ارزشترین آنها است که به عنوان یک منبع غنی از عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف مناسب برای کشاورزی و باغداری شناخته شده است.
خلیلی خاطرنشان کرد: استفاده از کودهای حیوانی علاوه بر جنبه تغذیهای بیشتر به منظور اصلاح خاک از جمله بهبود ساختمان دانهبندی و بیولوژی آن، همچنین بالا بردن ظرفیت تبادل کاتیونی خاک صورت میگیرد.
شرکت طیور پرندک در جهت همیاری با مزرعه داران و کشلورزان عزیز اهتمام به تولید و عرضه کود چند عنصره آلی حاوی ریز مغذی با کد کالایی ۲۴۱۲۵۱۲۳۸۸ نموده است.